Located on a site that once formed part of the Guinness Brewery, the Binary Hub marks the realisation of a masterplan which aims to bring life back to a patchwork of fine industrial warehouses and vacant lots.

The student residences afford young people the opportunity to live in the city centre, bringing a new vitality to the surrounding inner city neighbourhood. The architectural forms of the buildings generate a series of laneways and courtyards reminiscent of those traditional to the area. The residences are organised in clusters, to enhance the student experience by creating a sociable environment where informal exchanges can take place. A material palette of brick and zinc forge a link to the industrial heritage of the area and this juxtaposed with the bold use of colour helps the building foster a strong identity within its context.